www.tripper.nl

Entreeticket Museum Het Rembrandthuis

€ 15 € 9,99
Uitverkocht!

Entreeticket Museum Het Rembrandthuis

3.0 / 5 (1 Beoordeling)

Ontdek het leven van Rembrandt bij Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam! Ontdek het huis waar Rembrandt woonde en krijg een uniek kijkje in het leven van één van de beroemdste kunstenaars ter wereld.

Koop de deal!
Je bespaart € 5,01
Verkocht 60+
Korting 33%
Tickets direct beschikbaar

Tickets direct beschikbaar

Tickets scanbaar vanaf je smartphone

Tickets scanbaar vanaf je smartphone

Wat te verwachten

 • Dealoptie 1: Entreeticket Museum Het Rembrandthuis, vanaf 18 jaar (t.w.v. €15)
 • Dealoptie 2: Entreeticket Museum Het Rembrandthuis, 6 t/m 17 jaar (t.w.v. €6)
 • Gratis toegang voor kinderen t/m 5 jaar
 • Ontdek het leven van één van de beroemdste kunstenaars ter wereld: Rembrandt!
 • Speciaal voor de jonge ontdekkers is er een gratis speurtocht en een junior audiotour 
 • In de tentoonstelling Rembrandt Revival ontdek je welke beroemde kunstenaars zich hebben laten inspireren door Rembrandt
 • Vier de zomervakantie bij Rembrandt thuis! Van 15 juli t/m 28 augustus zijn er allerlei leuke activiteiten 
 • Gevestigd in het voormalig woon- en werkhuis van Rembrandt in hartje Amsterdam

Voorwaarden

 • De voucher is geldig op de door jou gekozen dag
 • De voucher is je entreebewijs. Toon deze vanaf je smartphone of neem hem geprint mee
 • Het museum is beperkt toegankelijk voor mindervaliden
 • Bekijk hier de actuele openingstijden

Locatie

Locatie
Jodenbreestraat 4
1011 NK Amsterdam
Routebeschrijving

Meer informatie

Vier de zomervakantie bij Rembrandt thuis! Van 15 juli t/m 28 augustus zijn er allerlei leuke activiteiten voor families en kinderen. En je krijgt ook een extra dag Rembrandt: in de zomerperiode is Museum Het Rembrandthuis namelijk ook op maandag open.

Het museum

In het monumentale pand in het hart van Amsterdam, dat nu een museum is, heeft Rembrandt tussen 1639 en 1658 gewoond en gewerkt. Aan de hand van een inventarislijst uit de zeventiende eeuw is het huis uiterst zorgvuldig heringericht met meubels, kunst en voorwerpen uit die tijd. Bezoek zijn atelier, de oude keuken en woonkamer en waan je in de zeventiende eeuw. Het huis vertelt het verhaal van Rembrandt de mens, de kunstenaar, de leermeester, de verzamelaar, de ondernemer en de Amsterdammer. Het museum bezit een bijna complete collectie etsen van Rembrandt en ontwikkelt inspirerende tentoonstellingen over Rembrandt zelf, over zijn voorgangers, tijdgenoten en leerlingen. Tevens is het de plek waar het werk van hedendaagse kunstenaars, die zich hebben laten inspireren door het werk van Rembrandt, wordt getoond. Kom langs en ontmoet hem in zijn eigen huis!

Tentoonstelling - Rembrandt Revival

In de tentoonstelling Rembrandt Revival ontdek je welke beroemde kunstenaars zich hebben laten inspireren door Rembrandt en zelf etsen zijn gaan maken. Manet, Morisot, Whistler, Cassatt — dit zijn slechts enkele beroemde schilders die zich hebben laten inspireren door Rembrandt en zelf etsen zijn gaan maken. Zij zorgden tussen 1850 en 1940 voor een internationale herleving van de etskunst: de Etching Revival. De kunstwerken barsten van het experiment en vernieuwing, met uitdagende composities en verrassende technieken. Rembrandt was een belangrijk voorbeeld voor deze kunstenaars. De Etching Revival was daarmee ook een Rembrandt Revival.

Recent heeft Museum Het Rembrandthuis een genereuze schenking van internationale etsen ontvangen van de verzamelaar Neeke Fraenkel-Schoorl. Tientallen hoogtepunten uit deze verzameling zijn te zien in de tentoonstelling Rembrandt Revival. In de audiotour neemt Neeke Fraenkel-Schoorl je persoonlijk mee langs enkele van haar favorieten. Ook organiseert Museum Het Rembrandthuis inspirerende activiteiten rondom Rembrandt Revival, waaronder etsworkshops en een RembrandtLIVE talkshow en podcast.

Junior Audiotour

Een bezoek aan Rembrandts huis komt nog meer tot leven met de gratis junior audiotour. Loop door de kamers en het atelier van Rembrandt en ontdek wat er allemaal gebeurde in de zeventiende eeuw. Met wie woonde Rembrandt samen? Wat werd er in de keuken bereid? Wie kwam er allemaal op bezoek bij de kunstenaar? Elke kamer van Rembrandts huis heeft een eigen verhaal.

Gratis speurtocht

Speciaal voor jonge ontdekkers hebben we een gratis speurtocht. Ontdek de geheimen van Rembrandts huis en leer de kunstenaar beter kennen. Wist je bijvoorbeeld dat Rembrandt een eigen schatkamer had? En dat hij zelf zijn verf maakte op basis van pigmentpoeders? Duik in de zeventiende eeuw aan de hand van leuke vragen en opdrachten. Aan het einde van de speurtocht ligt er een verrassing klaar bij de kassa.

Bereikbaarheid

Het museum is gevestigd in het centrum van Amsterdam aan de Jodenbreestraat 4. Dit is vlak achter het Waterlooplein, op circa 15 minuten loopafstand van het Centraal Station. Raadpleeg Google Maps voor de exacte route vanaf jouw vertrekpunt en voor de actuele vertrek- en reistijden.

Kijk voor meer informatie op de website van Museum Het Rembrandthuis. 

Beoordelingen

3.0
Gebaseerd op 1 beoordeling
5
4
3
2
1
0
0
1
0
0
F. Boonstra
23 september 2022

Fantatisch!

Video

Veelgestelde vragen

Na betaling vind je de vouchers terug onder 'mijn vouchers' in je profiel.

Ja, nadat je de deal hebt betaald, ontvang je van ons een e-mail met daarin een bevestiging. Daarnaast is de deal zichtbaar onder 'mijn vouchers'. Hier heb je de mogelijkheid de tickets te downloaden en uit te printen.

We accepteren betalingen met iDeal, Bancontact, MasterCard, Visa, American Express en PayPal.

Het is niet mogelijk om meerdere deals van verschillende aanbieders in 1 keer te kopen. Hiervoor verzoeken wij je om meermaals een transactie te doen. Het doen van een transactie is gratis.

Let op: je kunt wel meerdere tickets kopen van 1 deal, dit is geen probleem.

Deals in de buurt van Museum Het Rembrandthuis