www.tripper.nl
Dagje weg

Rolstoelvriendelijke uitjes

Ook als je afhankelijk bent van een rolstoel of een rollator zijn er heel veel uitjes die jouw bezoek meer dan waard zijn. Aanbieders houden hier namelijk gewoon rekening mee. Zo kun jij zonder beperkingen een mega leuke dag hebben!

Dierentuinen hebben tijdens het bouwen rekening gehouden met brede paden en doorgangen. Bij SEA LIFE Blankenberge mag je als rolstoelgebruiker bovendien één begeleider gratis meenemen tijdens het bezoeken van de prachtige onderwaterwereld. In Safaripark Beekse Bergen kun je de route comfortabel afleggen in je eigen auto, maar zelfs de wandelsafari is begaanbaar gemaakt voor rolstoelgebruikers. Het DolfijndoMijn in het Dolfinarium heeft een aparte rolstoelingang. Fijn plekje gevonden? Tijdens de dolfijnenvoorstelling Oceanica zie je de dolfijnen vervolgens van dichtbij uit het water schieten. Nadat je bij Ouwehands Dierenpark een rolstoel hebt geleend manoeuvreer jij je eenvoudig door het park. De trappen zijn namelijk vervangen door hellingen, wel zo makkelijk!

Ook museums zijn volledig ingericht op rolstoelgebruikers. De lift van het Teylers Museum maakt dat je het oudste en eerste museum van Nederland in volle glorie kunt bewonderen. Het betreden van het hoge pand van Amsterdam Dungeon in de oude binnenstad is geen enkel probleem. Met drie (trap)liften beleef je hier 500 jaar aan huiveringwekkende geschiedenis van Amsterdam. Met de leenbare rolstoelen, wandelstokken en krukjes ben je van alle gemakken voorzien om het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer en andere befaamde zeventiende-eeuwse Nederlandse en Vlaamse schilderijen te bekijken in het Mauritshuis. Als je afhankelijk bent van een rolstoel kun je zelfs gebruikmaken van de historische tram van Openluchtmuseum Arnhem. Neem plaats in de authentieke Rotterdamse bijwagen 1050 voor een reis langs maar liefst zes verschillende haltes!

Bij de prettigste restaurants kun je altijd terecht. Eet en drink iets lekkers bij bijvoorbeeld La Place of Starbucks in Batavia Stad Fashion Outlet en ga daarna verder met het shoppen van 250 premium merken. Bourgondisch genieten doe je in tapas-stijl bij ’t Zusje en Happy Italy is dé plek voor grote pizza’s en pasta’s. Smul je liever onbeperkt van een heerlijk buffet? Bij Corendon Village Hotel schep je eindeloos op van de meest smaakvolle gerechten, inclusief frisdrank, bier en wijn!

Het uitgestrekte terrein van een buitenspeeltuin is ideaal als je afhankelijk bent van een rolstoel en samen met kinderen een gezellige dag wilt beleven. Uitgeroepen tot leukste uitje van Overijssel vinden jullie bij Flierefluiter ruim 30.000m2 speelplezier en kan er ook nog eens geknuffeld worden met konijnen en cavia’s op de kinderboerderij. Op Avonturenboerderij Molenwaard spelen kinderen als échte boertjes en boerinnetjes en ontdekken ze alles over het boerenleven. Ervaar bij Jungle City hoe een échte speeljungle eruitziet en kom daarnaast oog in oog te staan met tientallen tropische dieren. Bij Megapret hebben kinderen niet alleen oneindig veel plezier in de grote binnen-, buiten- en waterspeeltuin. Omgeven door ouderwetse werktuigen slaan ze tijdens een potje midgetgolf ook nog eens een balletje in maar liefst achttien holes.

Pretparken maken het voor rolstoelgebruikers zo aangenaam mogelijk. In de virtuele wachtrij van Walibi Belgium wacht je in een rolstoel buiten de reguliere rij. De attractie bereik je vervolgens eenvoudig via de Fast Lane-ingang of via de uitgang van de ride. In Phantasialand zijn er haast geen trappen, waardoor je moeiteloos alle themawerelden bereikt. Binnen één dag heel Europa zien doe je in Europa-Park en ook voor rolstoelgebruikers is Bobbejaanland ’t plezantste land.