www.tripper.nl

PIT Veiligheidsmuseum

PIT is hét museum voor politie, brandweer en ambulance. Je ontdekt alles over het heden, verleden en de toekomst van veiligheid. Naast een prachtige collectie van ruim 750 objecten is er ook veel leuks te doen in het museum. Spannende speurtochten leiden je op spelenderwijze door het museum. Middels interactieve games ervaar je hoe het er aan toe gaat in de meldkamer, test je hoe je als politieagent om zou gaan met lastige situaties en vind je aan de hand van sporenonderzoek de schutter in het crimescene spel. 

Maar er is ook veel te doen rondom het museum. Tijdens schoolvakanties barst het van de evenementen. Zo ontmoet je échte brandweermannen en politieagenten die je alles mag vragen, kan je zelf brandjes blussen en zijn er demonstraties van verschillende hulpdiensten. Is het lekker weer? Dan is de kans groot dat je kan meevaren op een historische blusboot met een ‘spetterend’ waterkanon. 

Het PIT Veiligheidsmuseum is leuk voor jong en oud. Veel van de objecten mag je aanraken, vasthouden of zelfs in zitten. Natuurlijk doe je dat verkleed in de stoere outfit van brandweer, politie of ambulancedienst. Ervaren vrijwilligers verzorgen prachtige rondleidingen en na afloop praat je nog even lekker na, met een lekker hapje of drankje, in het ruime restaurant. 

Tentoonstellingen

De vaste collectie in het museum bestaan uit 750 collectie-stukken die het verhaal van veiligheid vertellen. Het museum beschikt over verschillende (vaste) tentoonstellingen. Neem een kijkje in de meldkamer, ontdek de geschiedenis van de brandweer, leer alles over criminaliteit, kom erachter hoe forensisch onderzoek werkt en nog veel meer! Bekijk hier alle tentoonstellingen. 

Interactieve games

PIT Veiligheidsmuseum beschikt over verschillende interactieve games die kinderen spelerderwijs alles leren over veiligheid. Ervaar hoe het er in de meldkamer aan toe gaat en los een misdaad op in het crime scene spel. Verder zijn er diverse zelftesten te doen. Ontdek of jij geschikt bent om te werken bij de brandweer, ambulance of politie. Leer ook hoe je moet omgaan met veiligheid in jouw eigen omgeving. Hoe brandveilig is jouw huis? Maak je veilig gebruik van internet? 

Kijk voor meer informatie en de actuele openingstijden op de website van het PIT Veiligheidsmuseum.

Adres en routebeschrijving

Locatie
Schipperplein 4
1315 SB Almere
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
11.00 - 15.00
Woensdag
11.00 - 15.00
Donderdag
11.00 - 15.00
Vrijdag
11.00 - 15.00
Zaterdag
11.00 - 15.00
Zondag
11.00 - 15.00

Zoek op categorie

Download de Tripper-app!

Laat je inspireren en ontdek de leukste uitjes met de nieuwe Tripper-app.

Tripper-app