Voel je een echte matroos in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam!

€ 16,50 € 10

Voel je een echte matroos in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam!

De spectaculaire Virtual Reality tijdreis is te zien aan boord van het VOC-schip Amsterdam. Beleef de Gouden Eeuw in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam!

39% Korting
Je bespaart
€ 6,50
Verkocht
Verkocht
1330+
Tickets direct beschikbaar

Tickets direct beschikbaar

Tickets scanbaar vanaf je smartphone

Tickets scanbaar vanaf je smartphone

Wat te verwachten

 • Dealoptie 1: Volwassen entreeticket voor Het Scheepvaartmuseum (t.w.v. €16,50)
 • Dealoptie 2: Kinder entreeticket voor Het Scheepvaartmuseum (t.w.v. €8)
 • Gratis toegang voor kinderen t/m 3 jaar
 • Bewonder het monumentale gebouw wat vroeger een Zeemagazijn was
 • Stap in het VOC-schip, De Amsterdam, en voel je een echte matroos
 • Beleef een spannend virtueel avontuur op zee
 • Leer alles over de walvis en de jacht op het bijzondere dier in de tentoonstelling 'Het verhaal van de walvis'

Voorwaarden

 • De voucher is geldig tot 4 maanden na aankoop van de deal
 • Reserveren: reserveren is niet noodzakelijk
 • Het museum is dagelijks geopend, maar gesloten op 1 januari, 27 april en 25 december
 • De voucher is je toegangsbewijs. Print deze uit en neem deze mee naar het museum of toon de vouchers vanaf je smartphone
 • Kijk voor meer informatie en de actuele openingstijden op de website van Het Scheepvaartmuseum

Locatie

Locatie
Kattenburgerplein 1,
1018 KK Amsterdam
Routebeschrijving

Meer informatie

Op een prachtige locatie in Amsterdam vind je Het Scheepvaartmuseum. Hier is van alles te ontdekken over het leven op zee. En als je in een land woont dat bijna uit evenveel water als inwoners bestaat, dan moet je hier geweest zijn. Nederland heeft een rijke maritieme geschiedenis!

Het Scheepvaartmuseum is gevestigd in een monumentaal gebouw uit 1656 en werd ontworpen door Daniel Stalpaert als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam. Het Zeemagazijn werd gebouwd in de Gouden Eeuw, toen Amsterdam de grootste haven ter wereld was. Hier kon de marine snel een oorlogsvloot uitrusten. Ruim 350 jaar later is het Zeemagazijn nog altijd een indrukwekkend gebouw met veel karakter.

Bijzondere tentoonstellingen
Sfeervolle tentoonstellingen tonen het beste uit een van de grootste maritieme collecties ter wereld. Ontdek hoe het eraan toe ging aan boord. Welke rangen en stangen waren er, wat aten ze, hoe schoon was het aan boord? Ontmoet levensechte zeevaarders en wetenschappers uit de gouden eeuw en leer mee over de geschiedenis van de walvisjacht.  

Een virtuele reis over zee
Maak de bloei van Amsterdam levensecht mee. De spectaculaire Virtual Reality tijdreis is te zien aan boord van het VOC-schip Amsterdam. Deze VR Journey voert je terug naar de Gouden Eeuw. Maak een vlucht over de historische haven van Amsterdam en ervaar hoe dit gebied zich in een razendsnel tempo ontwikkelt tot een bedrijvige haven. 

Stap in het VOC-schip 
Het enige wat ontbreekt is de zee, maar het VOC-schip 'Amsterdam' is zo goed nagebouwd dat je het niet onderscheidt van de echte. Aan de steiger van het museum vind je dit pronkstuk. In de 17e en 18e eeuw zeilden Oost-Indiëvaarders met dit soort schepen naar het Verre Oosten. Durf jij in de stuurhut van de kapitein te zitten?

Bereikbaarheid
Het Scheepvaartmuseum is gevestigd op het Kattenburgerplein en makkelijk te voet, met het openbaar vervoer, auto, fiets én over het water te bereiken. Vanaf Amsterdam centraal station is het zo'n 20 minuten lopen naar het museum. Je kunt ook bus 22 nemen die stopt voor het museum. Kijk altijd even op 9292.nl voor de actuele reistijden. Kom je liever met de auto? Rondom het museum zijn de parkeerplekken beperkt beschikbaar. Je kunt hier wel op zondag gratis parkeren. Verzekerd zijn van een goede parkeerplek? Op 10 minuten loopafstand vind je parkeergarage Markenhoven.

Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.hetscheepvaartmuseum.nl

Deal opties

890+ verkocht

Entreeticket Het Scheepvaartmuseum - volwassene

€ 16,50
€ 10
Koop de deal!
430+ verkocht

Entreeticket Het Scheepvaartmuseum - kind

€ 8,00
€ 5
Koop de deal!

Reviews

Lisette - november 2018

Geweldig museum! Prachtig gebouw, smaakvol ingericht. Mooie collectie en leuke exposities. VOC is natuurlijk prachtig en onmisbaar onderdeel van het museum.

Willeke - oktober 2018

Heel mooi museum. Voor kinderen de goede combi tussen educatie , interactie en spel. Prachtig nagebouwd VOC schip waar je op kunt!

Monique - november 2018

Leuk museum! Eerst het VOC schip bekeken, erg fijn dat kinderen een beetje kunnen klimmen en klauteren! VR experience ook heel leuk.

Sander - januari 2019

Museum over de scheepvaart in een schitterend pand. Drie vleugels en een groot VOC schip waar je in kan. De kinderen waren erg enthousiast en hebben genoten.

Veelgestelde vragen

Na betaling vind je de vouchers terug onder 'mijn vouchers' in je profiel.

Ja, nadat je de deal hebt betaald, ontvang je van ons een e-mail met daarin een bevestiging. Daarnaast is de deal zichtbaar onder 'mijn vouchers'. Hier heb je de mogelijkheid de tickets te downloaden en uit te printen.

We accepteren betalingen met iDeal, Bancontact, MasterCard, Visa, American Express en PayPal.

Het is niet mogelijk om meerdere deals van verschillende aanbieders in 1 keer te kopen. Hiervoor verzoeken wij je om meermaals een transactie te doen. Het doen van een transactie is gratis.

Let op: je kunt wel meerdere tickets kopen van 1 deal, dit is geen probleem.