www.tripper.nl

NEMO Science Museum

Ontdek de wereld van wetenschap bij NEMO Science Museum

Ben je op zoek naar een leuk en leerzaam uitje voor het hele gezin? Breng dan een bezoek aan NEMO Science Museum in Amsterdam! Hier beleef je wetenschap en technologie op een interactieve en spannende manier. Laat je verrassen door de talloze tentoonstellingen en activiteiten die zowel jong als oud fascineren.

Een dag vol ontdekkingen

Bij NEMO Science Museum draait alles om ontdekken en uitproberen. Zodra je het imposante groene gebouw betreedt, word je verwelkomd door een wereld vol experimenten en ontdekkingen. Of je nu geïnteresseerd bent in het menselijk lichaam, energie, het universum, of technologie, NEMO heeft het allemaal.

Wetenschapslab

In het Wetenschapslab kun je zelf aan de slag met spannende experimenten. Leer hoe je elektriciteit kunt opwekken, ontdek de kracht van lucht, en maak kennis met chemische reacties. De interactieve opstellingen nodigen uit om zelf te onderzoeken en te ontdekken.

Waterwereld

Water speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven, en in de Waterwereld-tentoonstelling kom je erachter hoe dat precies zit. Bouw een dam, ontdek hoe waterkracht werkt, en leer meer over waterzuivering. Een geweldige manier om spelenderwijs te leren over dit essentiële element.

Energierijk

In Energierijk ontdek je alles over verschillende vormen van energie en hoe we deze in ons dagelijks leven gebruiken. Leer over duurzame energiebronnen, zoals wind- en zonne-energie, en ontdek hoe we in de toekomst nog efficiënter met energie om kunnen gaan.

Voor de jonge onderzoekers

NEMO Science Museum heeft ook speciale activiteiten voor de jongste bezoekers. In de speciale kinderzone kunnen kinderen op een speelse manier kennismaken met wetenschap en technologie. Van bouwprojecten tot simpele experimenten, er is altijd iets leuks te doen.

Meest gestelde vragen 

1. Wat zijn de openingstijden van NEMO Science Museum?
NEMO Science Museum is doorgaans dagelijks geopend van 10:00 tot 17:30 uur. Tijdens schoolvakanties en op feestdagen kunnen de openingstijden variëren. Het is aan te raden om de actuele openingstijden te controleren op de website van NEMO voordat je je bezoek plant.

2. Hoe koop ik tickets voor NEMO Science Museum en zijn er kortingen beschikbaar?
Tickets voor NEMO Science Museum kun je eenvoudig online kopen via de website. Er zijn diverse ticketopties beschikbaar, waaronder familietickets en combitickets met andere attracties in Amsterdam. Daarnaast biedt NEMO regelmatig kortingen en speciale aanbiedingen. Het is handig om de website te raadplegen voor de actuele aanbiedingen.

3. Is NEMO Science Museum geschikt voor jonge kinderen?
Ja, NEMO Science Museum is zeer geschikt voor jonge kinderen. Het museum heeft speciale zones en activiteiten voor kinderen van alle leeftijden, waaronder interactieve tentoonstellingen, experimenten en speelse leeractiviteiten. Er is zelfs een speciale kinderzone waar de jongste bezoekers op een speelse manier kunnen kennismaken met wetenschap en technologie.

4. Waar is NEMO Science Museum gelegen en hoe kom ik daar?
NEMO Science Museum is centraal gelegen in Amsterdam, op loopafstand van Amsterdam Centraal Station. Het museum is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, zoals trein, tram en bus. Voor bezoekers die met de auto komen, zijn er diverse parkeermogelijkheden in de buurt. Het exacte adres is Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam.

5. Kan ik eten en drinken in NEMO Science Museum?
Ja, NEMO Science Museum heeft een restaurant en een café waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje. Het restaurant bevindt zich op het dak van het museum en biedt een prachtig uitzicht over de stad Amsterdam. Hier kun je genieten van diverse gerechten, snacks en drankjes. Het café biedt een selectie aan lichte maaltijden en tussendoortjes.

Kijk voor meer informatie en actuele openingstijden op de website van NEMO Science Museum.

Adres en routebeschrijving

Locatie
Oosterdok 2
1011 VX Amsterdam
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag
10:00 - 17:30
Dinsdag
10:00 - 17:30
Woensdag
10:00 - 17:30
Donderdag
10:00 - 17:30
Vrijdag
10:00 - 17:30
Zaterdag
10:00 - 17:30
Zondag
10:00 - 17:30

Zoek op categorie

Download de Tripper-app!

Laat je inspireren en ontdek de leukste uitjes met de nieuwe Tripper-app.

Tripper-app