www.tripper.nl
Top 10 Winteruitjes in Nederland voor het hele gezin

Top 10 Winteruitjes in Nederland voor het hele gezin

  • Mojan Zatali Mojan Zatali
  • -
  • 5 dec. 2018

Brrr… de winter komt eraan. Tijdens de koude winterdagen sluiten veel plekken hun deuren, maar dat is geen reden om binnen te gaan zitten! We hebben een lijstje voor je gemaakt met de top 10 winteruitjes in Nederland voor het gezin.

Brrr… de winter komt eraan. Tijdens de koude winterdagen sluiten veel plekken hun deuren, maar dat is geen reden om binnen te gaan zitten! We hebben een lijstje voor je gemaakt met de top 10 winteruitjes in Nederland voor het gezin.

1. Winter Efteling; Kaatsheuvel

Wat is er magischer dan de Efteling? De winter Efteling! Van 12 november t/m 31 januari is de Efteling omgetoverd tot een winters sprookje. Er is een schaatsbaan, heerlijke chocomelk, en speciale winterattracties. Tijdens de winter heb je er genoeg leuks te beleven voor jong en oud en daarom staat de Winter Efteling op een welverdiende eerste plaats!

Tip: als je je tickets online koopt, krijg je €2,- korting per ticket!

2. Plopsa Indoor Coevorden; Coevorden

Plopperdeplop, een dagje binnenblijven was nog nooit zo leuk. Voor een gezin met kinderen tussen de 2 en 10 jaar is Plopsa Indoor Coevorden een zeer geschikt uitje. Het fijne aan Plopsa Indoor Coevorden is dat een indoor pretpark is en je dus geen rekening hoeft te houden met het weer. De kinderen kunnen niet alleen meer dan 25 attracties ontdekken, ze kunnen ook op de foto met hun lievelings Studio100 helden. Als je je tickets nu hier koopt profiteer je van bijna 40% korting op je entreeticket en kinderen die kleiner dan 85 centimeter zijn krijgen zelfs gratis toegang tot het park. Achteraf kan je in het Ploprestaurant terecht voor een pannenkoek of een burger, perfecte afsluiting van je dagje uit!

3. Diergaarde Blijdorp; Rotterdam

Blijdorp is het hele jaar geopend. Ook in de winter kan je in Bijdorp je favoriete dieren spotten. Een leuk en leerzaam uitje voor iedere leeftijd. In het park kan je kennismaken met verschillende dieren en diersoorten en alles over ze leren. Ga bijvoorbeeld kijken in het overdekte Oceanium. Hier kan je onder andere zeeleeuwen, pinguïns en zelfs haaien vinden. Download voordat je naar de dierentuin gaat ook even de Blijdorp app; je kan er allemaal extra informatie vinden zoals een plattegrond en allemaal weetjes over de dieren.

4. De Uithof; Den Haag

De Uithof is een heel divers indoor sportcentrum. Je kan er voor wel 15 verschillende sporten terecht. Ga bijvoorbeeld met zijn allen skiën of snowboarden op de 211 meter lange piste van de Uithof. In de hal is het -8 graden Celsius, hierdoor lijkt het net alsof je echt op wintersport bent! Bij de Uithof kan je ook schaatsen of lasergamen! De lasergame arena van de Uithof is een van de grootste van Nederland!

5. Schaatsbaan Rotterdam; Rotterdam

In Rotterdam kan je tussen 1 december en 28 februari schaatsen in een verlichte schaatshal. Deze lichtshow is 400 meter en is leuk voor jong en oud. Schaatsen past helemaal bij de winterse dagen en deze schaatsbaan maakt het schaatsen extra bijzonder met de speciale lichtshow! Daarnaast is het ook nog eens een overdekte schaatsbaan, dus je hoeft geen rekening te houden met het weer. Easy!

6. Rijksmuseum; Amsterdam

Het Rijksmuseum in Amsterdam is een van de grootste musea in Amsterdam en door haar collectie ook een van de must-see musea in Nederland. In het museum kan je meer dan alleen de befaamde Nachtwacht bewonderen. Er hangen ruim 6000 schilderijen in het museum. Ze vertellen allemaal een eigen verhaal. Kinderen tot 18 jaar mogen gratis naar binnen bij het Rijksmuseum, aanrader voor een budget uitje! Het is museum is centraal gelegen en daarom goed te combineren met andere indoor activiteiten in Amsterdam of een dagje shoppen.

7. Omniversum; Den Haag

In Den Haag kan je als gezin terecht bij het Omniversum. In dit theater kan je een film kijken op een scherm in de vorm van een halve cirkel. Wat wij zelf heel leuk vinden aan het Omniversum is het aanbod van de films. De films zijn bijna allemaal geschikt voor iedere leeftijd en duren ongeveer een uur. Zo heb je na de film nog genoeg tijd voor andere leuke dingen. In Den Haag valt er genoeg te doen!

8. IJsbeelden festival; Zwolle

In Nederland is sneeuw en ijs vaak ver te zoeken en dat is jammer. Vanaf 15 december kan je in Zwolle terecht voor een spectaculair ijsbeelden festival. Tijdens dit festival kan je meer dan 275.000 kilo ijs bewonderen! De ijsbeelden zijn door het gebruik van special effects met licht, geluid en projectie extra magisch. Wist je dat dit het grootste ijssculpturen evenement van Europa is? Zeker een aanrader voor de kerstvakantie.

Tip: Koop je ticket op Tripper (https://www.tripper.nl/deal/laat-je-verrassen-bij-het-nederlands-ijsbeelden-festival-in-zwolle) en profiteer van korting op het ijsbeelden festival

9. Glowgolfen; Eindhoven

Glowgolfen is een speciale manier van golfen. Het gebeurt namelijk indoor en in plaats van de zon als verlichting heb je speciale glow in the dark lichten! De baan in Eindhoven heeft 18 holes en is voorzien van speciale decorstukken die je meenemen in een Azteekse tempel, de dinowereld van Jurrasic Park of diep in de oceaan. Glowgolfen is ook een aanrader voor gezinnen met oudere kinderen!

10. Wereldtuinen Mondo Verde; Landgraaf

Mondo Verde is een veelzijdig park met natuur, cultuur, attracties en dieren. In Mondo Verde kan je verschillende tuinen vinden waar je het hele jaar door doorheen kan lopen en van het uitzicht kan genieten. Daarnaast zijn er ook dieren en attracties. Hierdoor is Mondo Verde het perfecte uitje voor het hele gezin.

Zoals je leest hoeft de komst van de winter dus helemaal niet te betekenen dat je de hele dag moet zitten, er is nog genoeg te doen! Heb je een van deze plekken bezocht? Deel je foto’s en je ervaringen met ons via onze Facebookpagina of tag ons op Isntagram!