www.tripper.nl
5x leuke activiteiten thuis met de kids

5x leuke activiteiten thuis met de kids

  • Samantha Smink Samantha Smink
  • -
  • 31 mrt. 2020

Het is heerlijk om buiten uit te waaien, fijn wat te bewegen en leuke (nieuwe) plekken te bezoeken. Maar soms komt het nét even niet uit, is er geen geld voor, is het weer niet ideaal of er is simpelweg gewoon zin om binnen te vertoeven. Om kinderen te vermaken is het ook echt niet altijd nodig om de deur uit te gaan. Maak van het thuisblijven iets leuks met de activiteiten die in dit artikel voor je zijn verzameld. Leuk én budgetproof! 

1. De mooiste creaties maak je zelf

Verschillende kleuren papier, pennen, kleurpotloden, stiften, een schaar, lijm, haal ál die materialen maar tevoorschijn waarmee flink geknutseld kan worden. Teken bijvoorbeeld iets of iemand na, laat je fantasie de vrije loop of knutsel een mooi kaartje in elkaar voor oma.

2. Leg elkaar vast op de gevoelige plaat

Wanneer is de laatste keer dat jullie met elkaar op de foto zijn geweest? Maak gebruik van deze kans om weer wat nieuwe foto’s met elkaar te maken! Trek je mooiste kleren aan of allemaal sportkleding, allemaal zomerse kleding, allemaal blauw, allemaal een andere kleur, bedenk voor elke foto een ander thema. Je kunt ook de kinderen een outfit voor jou laten samenstellen, tróts dat ze zullen zijn of gráppig dat ze het zullen vinden! Wijs elke keer iemand aan om een foto te maken of maak gebruik van de zelfontspanner zodat niemand mist op de foto.

3. Plof neer en geniet in je eigen thuisbioscoop

Trek je meest comfortabele pyjama aan, sleep wat matrassen naar de woonkamer, zorg voor de lekkerste snacks, doe de gordijnen dicht, druk de TV aan en start jullie favoriete film of serie! En mócht er nou iemand in slaap vallen, dan maak je er met z'n allen toch gewoon een slaapfeestje van in de woonkamer?

4. Gooi die heupen en die stembanden maar los

Muziek doet het vrijwel altijd goed! Zet een swingend muziekje aan, dans met elkaar de hele kamer rond en zing lekker mee. Dans zo gek mogelijk of doe dansjes van elkaar na. Liever uit volle borst meezingen met je favoriete nummers zonder (of mét) kekke dansjes? Op YouTube vind je talloze karaokeversies van de grootste én kleinere hits. 

5. Picknicken kan overal

Leg een groot kleed neer op de grond ergens in huis. Stal hierop allemaal lekkers uit en ga hier gezellig met elkaar ontbijten of lunchen. Ook leuk om met elkaar alles klaar te maken en/of klaar te zetten. Laat de kinderen bijvoorbeeld zelf de croissantjes oprollen voordat ze gebakken worden, de sinaasappels persen of fruit in bakjes doen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Tripper nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Vergeet vooral niet jouw Tripper avonturen met ons te delen! #trippernl