www.tripper.nl
Op reis naar Zeeland: de 5 leukste plekken voor een heerlijk nachtje weg

Op reis naar Zeeland: de 5 leukste plekken voor een heerlijk nachtje weg

  • Yorrick de Wit Yorrick de Wit
  • -
  • 4 jan. 2024

Na een drukke decembermaand vol gezelligheid, feest en plezier is het vaak lastig om het normale leven weer op te pakken. Dit is daarom het perfecte moment om alvast uit te kijken naar je volgende uitstapje. Overweeg het geweldige Zeeland, waar voor elk wat wils is: van prachtige natuurgebieden en oude dorpjes tot uitgestrekte stranden en unieke bezienswaardigheden. Met een overnachting in één van de onderstaande hotels bewonder je binnen no-time de Oosterscheldekering, Kasteel Westhove en de karakteristieke rood-witte Westerlichttoren.

Grand Hotel Ter Duin

Op het schiereiland Schouwen-Duiveland in Burgh-Haamstede staat Grand Hotel Ter Duin. Hier ben je met de luxe faciliteiten van alle gemakken voorzien om goed uit te rusten. Relax in de sauna’s, het Turkse stoombad en het verwarmde zwembad. In je sfeervolle kamer val je vervolgens zo in slaap. De volgende ochtend smul je van een verrukkelijk ontbijtbuffet, om daarna naar het strand te wandelen of te fietsen en lekker uit te waaien.

Boutique Hotel Ter Zand

In Burgh-Haamstede bevindt zich ook Boutique Hotel Ter Zand. Hier dut je prettig weg in je eigen luxe kamer of Garden Suite. Als je in de ochtend opstaat loop je zo je ruime inloopdouche in. Nadat je de dag daarna hebt gestart met een voortreffelijk ontbijt ben je zo in natuurgebied de Zeepe Duinen en op het Westerschouwse zandstrand. In Burgh-Haamstede proef je Zeeuwse delicatessen, zoals mossels, oesters en garnalen. Of smikkel jij als zoetekauw van Zeeuwse bolussen en boterbabbelaars? Midden in Zeeland beleef je een welverdiend moment voor jezelf en kom je ongetwijfeld tot rust.

Harbour Villas Zeeland

Een ander uitzonderlijk schiereiland van Zeeland is Walcheren. Hier liggen Middelburg en Vlissingen, de grootste steden van Zeeland. Ook vind je hier één van de oudste Nederlandse badplaatsen: Domburg. De bosrijke gebieden en fijne zandstranden maken van dit eiland een mooie plek om op vakantie te gaan. Een fantastische uitvalsbasis voor je Zeeuwse uitstapjes is één van de luxe villa’s van Harbour Villas Zeeland. Hier heb je met een groep vrienden of familie een buitengewone vakantie aan het water. Op je eigen zonovergoten terras maak je hier samen de mooiste herinneringen om nooit meer te vergeten.

Hotel Residentie Vlissingen

Wil jij graag naar Walcheren, maar doe je dit liever met zijn tweetjes? En wil je tijdens je vakantie liever zelf bepalen wat je eet? Bij Hotel Residentie Vlissingen is een studio of appartement in het stadscentrum de uitvalsbasis voor al je uitstapjes. Na een heerlijke nacht maak je in je eigen keuken een smakelijk ontbijt, om vervolgens de aangename winkels, restaurants en terrassen van Vlissingen te bezoeken. Tussendoor waai je even fijn uit op het strand, wat dit de ideale uitvalsbasis maakt voor mensen die zowel van drukte als rust houden tijdens hun vakantie.

Hotel de Elderschans

Net voor de Belgische grens ligt Hotel de Elderschans. Gelegen op het zuidelijkste schiereiland van Zeeland, Zeeuws-Vlaanderen, kom je hier stranden, duinen en polders tegen. Als Bourgondiër geniet je tijdens het ontbijt-, lunch- en dinerbuffet in de Elderschans telkens van de lekkerste gerechten. Vanuit het hotel loop je binnen een mum van tijd door een rustgevende, bosrijke omgeving. Bezoek vanuit de Elderschans het Verdronken Land van Saeftinghe, Europa’s grootste Schorrengebied, en ga winkelen in vestingstad Sluis. De mogelijkheden zijn eindeloos!