www.tripper.nl
5 tips voor een Moederdag met een gouden randje

5 tips voor een Moederdag met een gouden randje

  • Samantha Smink Samantha Smink
  • -
  • 7 mei 2020
Aanstaande zondag is het weer Moederdag! De dag waarop je je moeder nét even wat meer aandacht geeft dan op de andere dagen en haar eens lekker in het zonnetje zet. Laten we hopen op een letterlijk zonnetje! Vind hieronder 5 tips om je moeder te verrassen en maak van deze Moederdag een dag met een gouden randje.

1. Spendeer tijd samen

Quality time! Misschien wel het meest kostbare cadeau. Breng tijd door samen met je moeder, geniet van de gesprekken, de momenten met elkaar en creëer nieuwe herinneringen. Maak bijvoorbeeld samen een wandeling door een mooi natuurgebied of door het gebied waar je als kind bent opgegroeid, ga lekker een stuk fietsen, speel eindelijk eens samen dat spel die ze altijd wilt spelen of geef haar een dagje uit of een lekker etentje tegoed.

2. Stel een verwenpakket samen

Wil je moeder iets fysieks geven, maar heeft ze eigenlijk alles al of heb je geen idee wat je kunt geven? Stel zelf een verwenpakketje samen met heerlijk ruikende verzorgingsproducten, (geur)kaarsen, bloemen, haar favoriete snacks en drankjes. Dé ingrediënten voor een genietmoment van je moeder. Nog nét even snel iets halen? In de supermarkt kom je hiervoor al een heel eind!

3. Liefde gaat door de maag

Sloof je uit in de keuken en verras je moeder met jouw zelfgemaakte creatie! Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk versgebakken taartje, allemaal verschillende hapjes voor een gezellige high tea of bereid een restaurantwaardig diner. Haal die meesterbakker of die chefkok maar naar boven! Liefde gaat tenslotte door de maag, toch?

4. Laat weten waarom je haar waardeert

Wanneer heb jij je moeder voor het laatst verteld hoe blij je met haar bent en waarmee je dan precies zo blij bent? Heb je iets dergelijks überhaupt wel eens geuit naar je moeder? Probeer datgene te verwoorden wat je mooi vindt aan haar, aan jullie band en waar je allemaal dankbaar voor bent. Schrijf dit op een kaart, typ het in een berichtje of vertel het haar. Hartstikke waardevol! Wedden dat haar hart zich vult van liefde wanneer ze deze woorden van jou hoort of leest?

5. Beelden zeggen meer dan duizend woorden

We maken tegenwoordig meer foto’s dan ooit nu we vrijwel allemaal de trotse eigenaar zijn van een smartphone met een prima camerafunctie, maar zeg eens eerlijk hoe vaak zie je deze foto’s en/of video’s nog terug? Breng een stukje nostalgie naar boven. Zet ál deze beelden eens op je computer en zoek er eventueel nog oudere foto’s bij en maak hier foto’s van of scan deze in als deze niet digitaal zijn. Open Video-editer (Windows) of iMovie (Apple) op je computer en plak het leukste beeldmateriaal eenvoudig achter elkaar, hang er een leuk muziekje achter en je filmpje is klaar om te versturen! Je kunt je moeder natuurlijk ook gewoon verrassen met een leuke videoboodschap, íets minder moeite, maar daarom niet minder leuk!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste Tripper nieuws? Volg ons dan op Facebook en Instagram. Vergeet vooral niet jouw Tripper avonturen met ons te delen! #trippernl