www.tripper.nl
Meivakantie 2024: deze unieke belevenissen staan op de planning!

Meivakantie 2024: deze unieke belevenissen staan op de planning!

  • Yorrick de Wit Yorrick de Wit
  • -
  • 15 apr. 2024

De meivakantie staat op het punt om in heel Nederland los te barsten. Na een winter vol regen, wind en kou is het eindelijk tijd om lekker op pad te gaan. De leukste uitjes hebben fantastische belevenissen bedacht die van jouw uitstapje een ongekende ervaring maken. Zo wordt jouw meivakantie er één om nooit meer te vergeten!

Brullende dinosauriërs

Raaawr! Hoor je dat? Het zijn de dinosaurussen van World of Dinos die vanaf 6 april neer zijn gestreken in Bobbejaanland. Precies op tijd voor de meivakantie! Tijdens deze bijzondere expositie leren jong en oud alles over deze prehistorische beesten. Bewonder meer dan 30 verschillende dino’s en kom erachter hoe het is om archeoloog te zijn. Tijdens je ontdekkingsreis kijk je deze reusachtige dieren recht in de ogen en help je Ranger Tom met een échte dino-zoektocht. Vergeet zeker geen ritje te maken in de vernieuwde Revolution. Deze langste achtbaantrein ter wereld viert zijn 35e verjaardag en daarom kreeg deze icoon een flinke opknapbeurt. Gaaf!

Achter de schermen bij Burgers’ Ocean

Altijd al eens willen meemaken hoe het er achter de schermen aan toegaat bij één van de grootste zeewateraquaria van Europa? Kom dan zeker naar Burgers’ Zoo op 29 of 30 april. Dan leer je in de ‘waterfabriek’ van Burgers’ Ocean alles over het grootste tropische koraalrif van Europa. Want hoe wordt het water nou eigenlijk gezuiverd? Is koraal lichtgevoelig? En hoe maakt Burgers’ Zoo zijn eigen zeewater? Tijdens een rondleiding ga je op een tropische ontdekkingstocht en aanschouw je buitengewone dieren, van luipaardhaai tot koraalduivel en van pijlstaartrog tot zwartpuntrifhaai.

De Romeinen zijn onderweg!

Kun jij geen genoeg krijgen van de fascinerende geschiedenis van de Romeinen? Ga dan zeker eens langs bij Archeon in Alphen aan den Rijn. Meer dan 1700 jaar geleden stond hier het verdedigingsfort Albanianae om de noordelijke grens van hun immense rijk te verdedigen. Niet gek dan ook dat dit dé plek is om alles over het Romeinse Rijk te leren! Archeon bestaat 30 jaar en blijft zich voortdurend vernieuwen. Op 28, 29 en 30 april zet Archeon de Romeinen extra in het zonnetje. Maak een spannend gladiatorengevecht mee of ondervind hoe tempelceremonies in hun werk gingen. Of bekijk jij liever hoe de Romeinen zich schoonmaakten en ontspanden in het badhuis? Neem plaats op de Romeinse muur die ooit in Albanianae heeft gestaan en maak het allemaal mee!

DinoAdventures

De meest angstaanjagende dino’s kom je niet alleen tegen in Bobbejaanland. DierenPark Amersfoort is van 27 april tot en met 12 mei het decor voor een avontuurlijke gebeurtenis: DinoAdventures. Een doorgedraaide professor heeft een bloeddorstige dinosaurus gekweekt die één van de dinojongen heeft meegenomen. De rangers kunnen jouw hulp dus goed gebruiken! Op de enerverende survivalroute zijn tientallen dinosaurussen, enorme dino-eieren en talloze hindernissen te vinden. Al snel kom je het duistere lab van de eigenaardige professor tegen. Verzamel al je moed, neem de professor gevangen en spoor het verdwenen dinojong op!

De Japanse kinderdag

In Wereldmuseum Leiden leer je alles over hoe mensen van over de hele wereld leven om te achterhalen wat het betekent om mens te zijn. In verbinding staan met de wereld om je heen doe je bij Wereldmuseum Leiden op 5 mei op een wel heel speciale manier: Komodo no Hi, oftewel Kinderdag in Japan. Alle aandacht gaat op deze dag naar de kinderen. Bij veel Japanners wapperen op deze nationale feestdag gekleurde vlaggen in de vorm van karpers in de wind. Op 5 mei kun je bij Wereldmuseum Leiden je eigen vliegende koikarper maken. Ook bekijk je films en speel je spelletjes, net zoals de kinderen in Japan!