www.tripper.nl

Rondleiding over het Leven van Anne Frank

€ 28,50 € 24,50
Uitverkocht!

Rondleiding over het Leven van Anne Frank

Ontdek tijdens een 2-uur durende tour hoe Amsterdam heeft geleden onder de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. Je beleeft de verhalen door de ogen van Anne Frank.

Koop de deal!
Je bespaart € 4
Korting 14%
Tickets direct beschikbaar

Tickets direct beschikbaar

Tickets scanbaar vanaf je smartphone

Tickets scanbaar vanaf je smartphone

Wat te verwachten

 • Rondleiding over het leven van Anne Frank (t.w.v. €28,50)
 • Ontdek het Amsterdam uit de Tweede Wererdoorlog
 • De walking tour gaat o.a. langs het Joods Historisch Museum, de Portugese Synagoge en het Nationaal Monument op de Dam
 • Je hoort uitgebreid over de schuilplaatsen van Joodse families in de oorlog
 • De tour duurt 2 uur

Voorwaarden

 • De voucher is geldig t/m 9 januari 2022
 • Je dient voorafgaand aan je bezoek telefonisch te reserveren. Verdere instructies vind je na aankoop bij 'Mijn vouchers'
 • Je kunt de tour volgen op zaterdagen
 • Wees 15 minuten voor vertrek van de tour aanwezig op het ontmoetingspunt

Locatie

Locatie
Amstelstraat 1,
1017 CT Amsterdam
Routebeschrijving

Meer informatie

De stad Amsterdam is een van de meest liberale en tolerante steden in Europa, waar vrijheid een uniek kenmerk is dat dagelijks wordt nageleefd door haar bewoners. In de 16e en 17e eeuw werd Amsterdam de Mokum (“veilige plaats” in het Jiddisch) van de Joodse Gemeenschap. Tijdens deze 2-uur durende tour zal een professionele gids van 360 Amsterdam Tours de verhalen vertellen over hoe deze stad heeft geleden onder de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog. De tour gaat van de Joodse buurt, recht door de binnenstad, richting het Anne Frank huis, waar de tour zal eindigen. Beleef het Amsterdam tijdens deze oorlog, door de ogen van Anne Frank.

1940-1945

Nederland werd bezet door Duitsland tussen 1940 en 1945 en de gevolgen waren extreem, niet alleen voor de Joodse Gemeenschap maar voor alle inwoners van Amsterdam. Anne Frank werd een symbool van onderdrukking. Luister naar de verhalen uit haar dagboek en hoe het later werd gepubliceerd door haar vader Otto Frank. Ontdek hoe de Nederlanders probeerden om te gaan met de bezetting en hoe het Duitse leger zich gedroeg jegens de Joden van Amsterdam. Tal van gebeurtenissen komen voorbij tijdens de tour, zoals februaristaking in 1941 en de bekende Hongerwinter van 1944-1945.

De walking tour

De walking tour wordt gestart bij het Joods Historisch Museum op de Amstelstraat 1. Vervolgens bezoek je de Joodse wijk met haar kenmerkende gebouwen en monumenten zoals de Portugese Synagoge, de Hollandsche Schouwburg, de Dokwerker en het Auschwitz Monument. Daarna bezoek je het Nationaal Monument op de Dam en uiteindelijk het Anne Frank Huis. Je krijgt een uitgebreide uitleg over de schuilplaatsen die het Nederlandse verzet bood aan Joodse families zoals de familie Frank. Tijdens deze wandeling langs monumenten en gebouwen, gekenmerkt door de sporen van de oorlog, zal de deskundige gids de geschiedenis weer tot leven brengen.

Wat is inbegrepen?

 • Een tour door de binnenstad met het verhaal van Anne Frank
 • Deskundige gids in het Nederlands (ook in andere talen beschikbaar)
 • Een instaptour betekent dat u een plaatsje boekt in een gemengde groep, met een maximum van 15 personen

Wat is niet inbegrepen?

 • Eten en drinken
 • Fooien voor de gids
 • Entree voor het Joods Historisch Museum of de Portugese Synagoge*
 • Entree voor het Anne Frank Huis*
 • Entreekaarten voor de genoemde musea zijn niet inclusief in deze tour. Het zou wel een goede aanvulling zijn om het Anne Frank Huis te bezoeken na afloop van de tour. Tickets hiervoor kun je kopen op www.annefrank.org. Let op: Het Anne Frank Huis is vaak al twee maanden van te voren volgeboekt.

Bereikbaarheid

De tour begint op de Nieuwe Amstelstraat 1, recht voor de hoofdingang van het Joods Historisch Museum en eindigt naast het Anne Frank Huis op de Westermarkt.

Kijk voor meer informatie op de website van 360 Amsterdam Tours.

Veelgestelde vragen

Na betaling vind je de vouchers terug onder 'mijn vouchers' in je profiel.

Ja, nadat je de deal hebt betaald, ontvang je van ons een e-mail met daarin een bevestiging. Daarnaast is de deal zichtbaar onder 'mijn vouchers'. Hier heb je de mogelijkheid de tickets te downloaden en uit te printen.

We accepteren betalingen met iDeal, Bancontact, MasterCard, Visa, American Express en PayPal.

Het is niet mogelijk om meerdere deals van verschillende aanbieders in 1 keer te kopen. Hiervoor verzoeken wij je om meermaals een transactie te doen. Het doen van een transactie is gratis.

Let op: je kunt wel meerdere tickets kopen van 1 deal, dit is geen probleem.

Deals in de buurt van 360 Amsterdam Tours