www.tripper.nl

Stoomtrein Goes-Borsele

Een reis door de tijd met de Stoomtrein Goes-Borsele

Stap in de nostalgie en beleef een onvergetelijke reis met de Stoomtrein Goes-Borsele (SGB). Dit rijdende museum brengt je terug naar de vroege 20e eeuw, waar de stoker nog stookt en de conducteurs de deuren met de hand sluiten. Geniet van een rit op houten banken van de 3e klasse of op luxe pluche van de 1e/2e klasse terwijl het prachtige Zeeuwse landschap aan je voorbijtrekt.

Treinreizen en attracties

Bij SGB kun je kiezen uit diverse thematische treinreizen, zoals de Vaderdagbrunch of een BBQ-reis. Elke rit biedt een unieke ervaring, met stops bij verschillende stations waar je lokale attracties kunt ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld Hoedekenskerke en geniet van een buffet of stap uit in Kwadendamme voor een heerlijke barbecue.

Museum en evenementen

Het museum van SGB is een must-see voor liefhebbers van spoorweggeschiedenis. Hier vind je een uitgebreide collectie aan historische locomotieven en wagons. Daarnaast organiseert SGB regelmatig evenementen en themadagen, zoals een speciale Vaderdagreis met brunch of een reis met een ouderwetse dieseltrein uit 1927.

Plan je bezoek

Kijk op de dienstregelingpagina van de website om je reis te plannen. De prijzen en tickets zijn eenvoudig te vinden, en voor groepen zijn er speciale arrangementen beschikbaar. Bovendien kun je de stoomtrein zelfs huren voor een privé-evenement!

Meest gestelde vragen

1. Wat zijn de openingstijden en rijdagen van de stoomtrein?
De stoomtrein rijdt op specifieke dagen en tijden. Het is het beste om de dienstregeling op de officiële website te raadplegen voor de meest actuele informatie.

2. Hoe kan ik tickets boeken voor een rit met de stoomtrein?
Tickets kunnen meestal online worden gekocht via de website, bij de stationskassa's of via een telefonisch reserveringssysteem. Controleer de website voor de beschikbaarheid en prijzen.

3. Zijn er speciale arrangementen of thematische ritten beschikbaar?
Ja, de Stoomtrein Goes-Borsele biedt vaak thematische ritten en speciale arrangementen, zoals een brunchreis, BBQ-reis, of andere seizoensgebonden evenementen.

4. Wat zijn de faciliteiten aan boord van de trein?
De faciliteiten kunnen variëren, maar vaak zijn er verschillende klassen beschikbaar (1e, 2e, en 3e klasse), evenals cateringopties zoals snacks en drankjes. Er kunnen ook toiletten aan boord zijn.

5. Is de stoomtrein toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen met een beperking?
Dit hangt af van de specifieke trein en stations. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met de organisatie om de beschikbaarheid van faciliteiten voor rolstoelgebruikers en andere speciale behoeften te bevestigen.

Kijk voor meer informatie en de actuele openingstijden op de website van Stoomtrein Goes-Borsele.

Adres en routebeschrijving

Locatie
Stoomtrein Goes-Borsele
Albert Plesmanweg 23
4462 GC Goes
Routebeschrijving

Zoek op categorie

Download de Tripper-app!

Laat je inspireren en ontdek de leukste uitjes met de nieuwe Tripper-app.

Tripper-app