Voel je een echte matroos in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam!
39%

Voel je een echte matroos in Het Scheepvaartmuseum Amsterdam!

Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum 

Ontdek 500 jaar Nederlandse maritieme geschiedenis bij Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Het museum is gevestigd in 's Lands Zeemagazijn. Het monumentale gebouw werd in 1659 ontworpen door Daniel Stalpaert als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam. Nu, ruim 350 jaar later, is het nog altijd een indrukwekkend gebouw. Sinds 1973 is Het Scheepvaartmuseum hier gevestigd. 

Tentoonstellingen

In Het Scheepvaartmuseum kun je genieten van verschillende interactieve en leerzame tentoonstellingen die geschikt zijn voor alle leeftijden. Het museum bestaat uit een westvleugel, noordvleugel en oostvleugel. In de westvleugel kun je alles leren over de walvis, over de Gouden Eeuw en leer je aan de hand van een interactieve tentoonstelling alles over het leven aan boord van een VOC schip. In de noordvleugel kun je een Virtual Reality tijdreis maken. Maak een vlucht over de historische haven van Amsterdam en ervaar de ontwikkelingen van deze haven. Ook kun je in deze vleugel onder andere de Koningssloep bewonderen en het verhaal van de Republiek in de 17e een 18e eeuw ontdekken. In de oostvleugel kun je genieten van verfijnde kunstwerken, jachtmodellen, scheepsversieringen, fotoalbums en nog veel meer. Maak je bezoek aan Het Scheepvaartmuseum nog interessanter en met de gratis audiotour. 

Bereikbaarheid 

Het Scheepvaartmuseum is gevestigd op het Kattenburgplein en is goed te bereiken met zowel het openbaar vervoer als de auto. Vanaf Amsterdam Centraal kun je lopend Het Scheepvaartmuseum bereiken. Dit is ongeveer 20 minuten wandelen. Je kunt ook bus 22 nemen vanaf Amsterdam Centraal Station. De halte Kadijksplein is voor Het Scheepvaartmuseum. Kom je met de auto? Je kunt tegen betaling parkeren bij parkeergarage Markenhoven, Oosterdok en Oostenburgereiland. Rondom Het Scheepvaartmuseum zijn parkeerplekken beperkt beschikbaar op de Kattenburgerstraat en Oostenburgergracht. 

Check voor je bezoek altijd even de actuele openingstijden op de website

Openingstijden

Maandag
09:00 - 17:00
Dinsdag
09:00 - 17:00
Woensdag
09:00 - 17:00
Donderdag
09:00 - 17:00
Vrijdag
09:00 - 17:00
Zaterdag
09:00 - 17:00
Zondag
09:00 - 17:00

Locatie