www.tripper.nl

Europa-Park

Europa-Park: Het ultieme gezinsavontuur

Ben je op zoek naar een onvergetelijk uitje vol plezier en avontuur? Dan is Europa-Park in Rust, Duitsland de perfecte bestemming. Dit pretpark biedt een unieke ervaring voor jong en oud, met attracties en entertainment die je hart sneller doen kloppen.

Themagebieden voor iedereen

Europa-Park is verdeeld in themagebieden die elk een Europees land vertegenwoordigen, zoals Italië en Zwitserland. Elk gebied biedt authentieke sferen en bijpassende attracties, waardoor kinderen spelenderwijs Europa kunnen ontdekken.

Attracties voor alle leeftijden

Het park heeft een breed scala aan attracties voor alle leeftijden. Van kindvriendelijke ritjes in Ierland en sprookjesachtige speeltuinen tot spannende achtbanen zoals de Silver Star en Blue Fire Megacoaster. Waterattracties zoals de Atlantica SuperSplash zorgen voor verfrissing op warme dagen.

Naast attracties biedt Europa-Park ook spectaculaire shows en parades. Dagelijkse parades en theaterproducties zorgen voor magische momenten voor het hele gezin.

1. Wat zijn de openingstijden van Europa-Park?
Europa-Park is doorgaans geopend van eind maart tot begin november voor het zomerseizoen en van eind november tot begin januari voor het winterseizoen. De exacte openingstijden kunnen variëren, dus het is raadzaam om de officiële website van Europa-Park te raadplegen voor de meest actuele informatie.

2. Welke attracties zijn geschikt voor jonge kinderen?
Europa-Park biedt tal van attracties die speciaal zijn ontworpen voor jonge kinderen. Populaire kinderattracties zijn onder andere:

  • Droomvlucht door de Kindertuin in het themagebied Ierland
  • Volo da Vinci in Italië
  • Sprookjesbos in het themagebied Grimm's Enchanted Forest

Daarnaast zijn er verschillende speeltuinen en interactieve speelhallen verspreid door het park.

3. Zijn er hotels in de buurt van Europa-Park?
Ja, Europa-Park beschikt over verschillende thematische hotels die een verblijf direct naast het park mogelijk maken. Enkele van de populaire hotels zijn:

  • Hotel Colosseo
  • Hotel Bell Rock
  • Hotel El Andaluz

Daarnaast zijn er diverse accommodaties in de omgeving van het park, variërend van campings tot vakantiewoningen en pensions.

4. Is er een fast-pass systeem om wachttijden bij attracties te verkorten?
Europa-Park biedt geen traditioneel fast-pass systeem zoals sommige andere parken, maar ze hebben wel een "VirtualLine" app. Met deze app kunnen bezoekers een virtuele plaats in de rij reserveren voor bepaalde populaire attracties, waardoor je de wachttijd elders in het park kunt doorbrengen

Kijk voor meer informatie en de actuele openingstijden op de website van Europa-Park. 

Adres en routebeschrijving

Locatie
Europa-Park
Europa-Park-Straße 2
77977 Rust
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag
09:00-18:00
Dinsdag
09:00-18:00
Woensdag
09:00-18:00
Donderdag
09:00-18:00
Vrijdag
09:00-18:00
Zaterdag
09:00-18:00
Zondag
09:00-18:00

Zoek op categorie

Download de Tripper-app!

Laat je inspireren en ontdek de leukste uitjes met de nieuwe Tripper-app.

Tripper-app