www.tripper.nl

Efteling

Het begon allemaal op 31 mei 1952. Op deze dag werd de Efteling officieel geopend. Een betoverend pretpark dat al generaties lang families vermaakt en verwondert. Niet alleen bij kinderen, maar ook bij volwassenen kan een dagje naar de Efteling een onvergetelijke ervaring zijn, vol plezier en ontdekkingen. Denk je aan de Efteling, dan denk je aan sprookjes. De Efteling wordt ook wel 'Hoeder van sprookjes' genoemd. Het prachtige Sprookjesbos is het hart van het park. Van het huisje van Hans en Grietje tot de betoverde wereld van Doornroosje, er is voor elk kind iets te ontdekken en te beleven. De kleurrijke decors en de levendige personages zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Inmiddels zijn er maar liefst 29 sprookjes te bewonderen. Elk sprookje heeft zijn eigen wijze les. 

Attracties

Naast de sprookjes beschikt het park ook over betoverende attracties. Voor de allerkleinsten, maar ook voor de echte sensatiezoekers. De leukste familieattracties zijn natuurlijk de Droomvlucht, Symbolica en Carnaval Festival. Liever wat meer avontuur? Maak een spannende rit in Joris en de Draak, maak een vrije val van 37,5 meter in de Baron 1898, stap aan boord van de Vliegende Hollander en maak loopings in de Python. 

Trek gekregen?

Van al die attracties krijg je trek. In de Efteling zijn er genoeg ruimtes om even een snelle hap te halen of om uitgebreid te eten. Geniet bijvoorbeeld van een heerlijke pannenkoek bij Polles Keuken of van een lekker kippetje bij Het Wapen van Raveleijn. Ruim je gedurende dag wel je afval op? Holle Bolle Gijs eet graag jouw vuile papiertjes op. 

Overnachten 

Een bezoek aan de Efteling nog leuker maken? Blijf slapen in het Efteling Hotel of in de vakantieparken Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land. Een overnachting is altijd inclusief onbeperkt toegang tot de Efteling en gratis voor kinderen t/m 3 jaar. 

Meest gestelde vragen

 1. Wat zijn de openingstijden van de Efteling?
  De openingstijden van de Efteling variëren afhankelijk van het seizoen. Over het algemeen opent het park tussen 9:00 en 10:00 uur en sluit het tussen 18:00 en 20:00 uur. Het is raadzaam de actuele openingstijden te controleren op de officiële website van de Efteling voordat je je bezoek plant.

 2. Hoeveel kost een ticket voor de Efteling?
  De prijzen variëren doorgaans tussen de 40 en 50 euro voor een standaard dagticket voor volwassenen. Voor kinderen en senioren gelden vaak lagere tarieven. 

 3. Zijn er attracties geschikt voor jonge kinderen?
  Ja, de Efteling biedt een scala aan attracties die speciaal zijn ontworpen voor jonge kinderen. Denk aan rustige boottochten, vrolijke carrousels en interactieve speelzones. Kinderen kunnen genieten van sprookjesachtige ritjes en avonturen die perfect zijn afgestemd op hun leeftijd en interesse.

 4. Hoe lang duurt een gemiddeld bezoek aan de Efteling?
  Een gemiddeld bezoek aan de Efteling duurt meestal een volledige dag. Met zoveel attracties, shows en eetgelegenheden om van te genieten, willen de meeste bezoekers voldoende tijd hebben om het park in alle rust te verkennen en alle hoogtepunten te ervaren.

 5. Zijn er faciliteiten zoals restaurants en toiletten beschikbaar in het park?
  Ja, de Efteling beschikt over een breed scala aan faciliteiten, waaronder restaurants, cafés, toiletten en babyverzorgingsruimtes verspreid over het park. 

Kijk voor meer informatie en de actuele openingstijden op de website van de Efteling. 

Adres en routebeschrijving

Locatie
Europalaan 1
5177 KW Kaatsheuvel
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag
10:00 - 18:00
Dinsdag
10:00 - 18:00
Woensdag
10:00 - 18:00
Donderdag
10:00 - 18:00
Vrijdag
10:00 - 18:00
Zaterdag
10:00 - 18:00
Zondag
10:00 - 18:00

Zoek op categorie

Download de Tripper-app!

Laat je inspireren en ontdek de leukste uitjes met de nieuwe Tripper-app.

Tripper-app