www.tripper.nl

ARTIS

Op zoek naar een leuke plek om te genieten van de natuur en de meest uiteenlopende dieren te bewonderen? Dierentuin ARTIS, in hartje Amsterdam, is die plek! Deze dierentuin, die tot één van de oudste van Nederland behoort, telt maar liefst 900 verschillende diersoorten! 

Ontdek de diversiteit van de natuur

Laat je verrassen door dieren uit alle hoeken van de wereld, met elk hun eigen verhaal. Ontmoet bijvoorbeeld stoere leeuwen en nieuwsgierige apen, laat je betoveren door giraffen op de savanne, en bewonder de mooiste vlinders in het Vlinderpaviljoen. En neem ook zeker een kijkje in het monumentale Aquarium en Micropia, het eerste microbenmuseum ter wereld. Benieuwd naar het hele park? Bekijk de plattegrond van Artis

Wandel door de natuurlijke omgeving

Bewandel de mooie wandelpaden langs de verschillende dierenverblijven en tuinen. Omgeven met weelderige beplanting, kleurrijke bloemen en interessante landschapsarchitectuur. De paden zijn breed en vlak, waardoor makkelijk begaanbaar voor alle bezoekers. 

Activiteiten voor jong en oud

Regelmatig biedt ARTIS activiteiten aan om de natuur nader te verkennen en nieuwe dingen te leren. Van boeiende workshops en lezingen tot interactieve rondleidingen en speciale evenementen. In deze levendige dierentuin is altijd iets te beleven!
 

Meest gestelde vragen

 1. Welke dieren kan ik zien in ARTIS?
  ARTIS is de thuisbasis van veel verschillende dieren. Dieren als leeuwen, olifanten, giraffen, pinguïns en apen. Maar ook exotische zoogdieren, kleurrijke vogels, reptielen, vissen en meer.
   
 2. Zijn er speciale evenementen of activiteiten in ARTIS?
  Ja, ARTIS organiseert regelmatig speciale evenementen, workshops, voederdemonstraties en lezingen voor bezoekers van alle leeftijden. Deze evenementen zijn vaak gericht op educatie, natuurbehoud en het delen van kennis over dieren en hun leefomgeving.
   
 3. Hoe kan ik deelnemen aan educatieve programma's in ARTIS?
  Over het algemeen hoef je je niet van tevoren aan te melden om deel te nemen aan educatieve programma's bij ARTIS, tenzij dit expliciet wordt vermeld voor specifieke activiteiten. Het kan echter handig zijn om vooraf de beschikbaarheid te controleren en eventuele reserveringen te maken als dat nodig is.
   
 4. Is er een restaurant of café in ARTIS?
  Ja, ARTIS heeft verschillende eetgelegenheden verspreid over het park. Als bezoeker geniet je hier van een verscheidenheid aan eten en drinken. Van snacks tot volledige maaltijden, er is voor elk wat wils. Bovendien zijn er opties beschikbaar voor speciale dieetbehoeften, zoals vegetarische en veganistische gerechten.
   
 5. Wat zijn de openingstijden van ARTIS?
  ARTIS is dagelijks geopend vanaf 9:00 uur. De sluitingstijden variëren per seizoen, dus het is raadzaam om de officiële website van ARTIS te raadplegen voor actuele openingstijden.
   

Kijk voor meer informatie en de actuele openingstijden op de website van ARTIS

Adres en routebeschrijving

Locatie
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam
Routebeschrijving

Openingstijden

Maandag
09:00 - 18:00
Dinsdag
09:00 - 18:00
Woensdag
09:00 - 18:00
Donderdag
09:00 - 18:00
Vrijdag
09:00 - 18:00
Zaterdag
09:00 - 18:00
Zondag
09:00 - 18:00

Zoek op categorie

Download de Tripper-app!

Laat je inspireren en ontdek de leukste uitjes met de nieuwe Tripper-app.

Tripper-app