Helaas zijn er geen deals gevonden.

Amsterdam Museum

Amsterdam Museum

Ontdek het verhaal van Amsterdam over toen, nu en straks bij het Amsterdam Museum. Het Amsterdam Museum bestaat officieel sinds 1926. In 2011 werd de naam veranderd van Amsterdams Historisch Museum naar Amsterdam Museum. De naam is hierin veranderd om te laten zien dat dit stadsmuseum niet alleen gaat over het verleden, maar ook over het heden en de toekomst. Het Amsterdam Museum is de schatkamer van onze hoofdstad dankzij de ruim 80.000 kunstwerken en voorwerpen. Reis terug naar de vroege Middeleeuwen, waar het verhaal begon. 

Start je bezoek met de tentoonstelling Amsterdam DNA. In een uur tijd krijg je een overzicht van de geschiedenis van onze hoofdstad. Een interactieve reis door de tijd en de stad. Ontdek vervolgens de tentoonstelling Wereld - Stad. Dit is een vervolg en verdieping op Amsterdam DNA. Bij deze tentoonstelling wandel je door zes thema's: 'Van nederzetting tot wereldstad', 'Geluk zoeken', 'I Amsterdam', 'Dader of slachtoffer', 'Religie en tolerantie', 'Wereld – Stad revisited'. Deze tentoonstelling gaat over de intensieve interactie tussen de stad, de delta en de wereld die de geschiedenis van Amsterdam kenmerkt. 

Het Kleine Weeshuis 

Ontdek hoe het leven in een weeshuis van de 17e eeuw eruit zag. De tentoonstelling Het Kleine Weeshuis beleef je met al je zintuigen. Het 17e-eeuwse weeshuis beschikt over eetzalen, slaapzalen, leslokalen, keukens, een kakdoos en zelfs een eigen koeienstal. Kinderen vanaf 7 jaar gaan op stap met de weesjongen Jurriaan, de allerkleintjes kunnen onderweg verstopte dieren ontdekken. Deze tentoonstelling is leuk voor het hele gezin! 

Bereikbaarheid 

Het Amsterdam Museum is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed te bereiken. Vanaf Amsterdam Centraal is het 15 minuten lopen naar het Amsterdam Museum. Je kunt ook de tram of metro pakken. Plan hier je reis. Kom je met de auto? De dichtstbijzijnde ondergrondse parkeergarage is 'De Kolk' aan de Nieuwezijds Kolk. Je kunt ook gebruik maken van de parkeergarage bij de Bijenkorf.

Check voor je bezoek altijd even de actuele openingstijden op de website

Openingstijden

Maandag
10:00 - 17:00
Dinsdag
10:00 - 17:00
Woensdag
10:00 - 17:00
Donderdag
10:00 - 17:00
Vrijdag
10:00 - 17:00
Zaterdag
10:00 - 17:00
Zondag
10:00 - 17:00

Locatie